Introduktionskurs-online

Välkommen till Introduktionskurs!

En fjärrutbildning via det digitala mötesverktyget Zoom.

Innan mötet kommer vi skicka dig en länk som gör att du kan ansluta till mötet. Du får den på sms till det nummer du angivit vid anmälan. Mötet öppnas 30 minuter före utbildningens start så att du möjlighet att kontrollera att ljud och bild fungerar. Vi kommer även påbörja ID-kontrollen under den här stunden. Ha en giltig ID-handling tillgänglig och se till att din kamera är på.

Kursen varar i 3 tim och 30 min. Det blir några kortare raster.

Förutsättning för deltagande vid onlinekurs

  • Svensk legitimation
  • Stabil internetuppkoppling
  • Dator, surfplatta el telefon. En enhet per deltagare
  • Webbkamera och mikrofon
  • Väl fungerade ljud och bild (Transportstyrelsens krav)
  • Avskild miljö för att sitta ostört
  • Tillgång till Handledarboken

Avbokning

Om du vill avboka kursen så måste du göra det 4 dagar innan. Blir du sjuk så meddela oss omgående via 0709609904.

Cropped Image Of Businessman Using Laptop At Desk In Office

Se till att du har Handledarboken

Bokade du kursen via Webbutiken så fick du välja om du skulle hämta boken själv eller få den via post. Bokade du per telefon med oss så ska du hämta ut boken. Se till att du har boken innan kursen då boken är viktig för utbildningen och för den privata utbildningen.

Ska du komma till oss och hämta bok så ring oss gärna, 0709-609 904, så att vi är på plats när du kommer.

Handledarboken

Ha en enhet per deltagare

Varje deltagare ska sitta på egen enhet. Det är okej att 2 handledare sitter vid samma enhet men inte att en handledare och en elev delar skärm. Detta för att ni kommer delas in i grupper ibland och då jobbar elever enbart med elever och handledare är i grupper med bara handledare.

Förbered dig på verktyget Zoom

Kursen genomförs via verktyget Zoom. Titta gärna på filmen nedan om hur det är att vara deltagare i Zoom i god tid före utbildningen. Eller läs dokumentet Zoom-manual för deltagare

Använder du platta eller telefon så bör du installera programmet redan idag så är det bara att klicka på möteslänken som du får innan mötet. Programmet finns på på nedan länkar. Använd den som passar med den enhet du tänker använda.

Google Play Butik

App Store

Elever ska ha körkortstillstånd

Observera att elever måste ansöka om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. Har du tagit AM-kort de senaste åren så gäller fortfarande ditt körkortstillstånd. Behöver du ansöka så gör du det genom denna länk. För att få körkortstillstånd måste synen kontrolleras. Det gör vi på trafikskolan, det ingår i kursavgiften.

Är du osäker på om du har tillstånd eller vill boka syntest så kontakta oss, info@gerthsbo.se el 0709-609904 så kontrollerar vi det åt dig.

 

Handledare ska ansöka om handledarskap

Observera att handledare måste ansöka om godkännande som handledare hos Transportstyrelsen. Det är lagom att göra samma dag som du ska gå kursen. Gör det genom denna länk