Info till dig som fått plan MC

Viktig info till dig som fått MC-plan.

Du måste läsa denna information.

OBS: Du måste boka riskutbildningarna själv

På din plan syns det när du ska boka riskutbildningar. Del 1 kan bokas tidigare än det datum som står. Den måste vara godkänt innan du gör Teoriprovet på Trafikverket. Du bokar den HÄR. Skulle det inte finnas datum utlagda så ringer du Trossö Trafikskola på 0455-25568.

Riskutbildning del 2 måste bokas exakt enligt plan. Skulle detta inte gå så måste du kontakta Björn och diskutera om du kan boka nån annan tid. Du måste vara långt fram i körningen men inte framme vid teoriprovet. Den bokar du genom att ringa Trossö Trafikskola på 0455-25568.

Alla riskutbildningarna bokas via Trossö Trafikskola. Dessa bokningar syns inte på Gerthsbo Trafikskolas Elevcentral. Se till att du fått en bekräftelse av Trossö Trafikskola så att bokningen gått rätt till. Skulle detta inte blir rätt så får du inte gör teoriprovet på Trafikverket.

Plan bild med bok o penna

Bokade lektioner

Allt utom riskutbildningarna har vi planerat och bokat. Du kan inte göra några ombokningar av lektioner, det är spärrat. Behöver du ändra så måste du kontakta oss. Du får inte ändra själv eftersom det är viktigt att du har rätt antal lektioner för att du ska bli färdig innan körprovet. Enklast är att du kontaktar Björn på 0709609904 (han jobbar mån-ons).

 

Utbildningsplats.

Din praktiska lektion börjar alltid från manöverbanan på Järnbruksvägen 1 i Kallinge. Den utförs i grupp om 3-4 elever och ni tillgång till egen ny BMW mc. Har du aldrig kört så blir den enskild första gången.

 

Körning i grupp.

Manöverträningen genomförs i grupp om 3-4 elever och lika många BMW GS750. Om du är nybörjare så blir första lektionen på banan bara med dig.

Körningen i trafik genomförs med 2 elever och 1 lärare. Du växlar mellan att åka med läraren och köra själv. Så här arbetade vi förra året och både elever och lärare upplevde det effektivt. Du har alltid radiokontakt med lärare och den andra eleven. När du åker har du lättare att ta in information och diskutera det som sker. När du kör gör du mer rätt och når resultatet snabbare än om du skulle kört själv hela tiden.

 

Nya BMW 2022

I8 mars fick vi våra nya BMW F750GS. Det är en riktigt lyxig, smidig och körglad hoj. Den blir perfekt för utbildningen. Det finns 2 st för A och 2 st för A2.

Du måste ha egna kläder

Du måste ha egna kläder för MC-bruk. Det ska vara hjälm med hakskydd (ingen öppen hjälm), jacka med axel och armbågsskydd, byxor med knäskydd, godkänt ryggskydd, stövlar el skor och handskar.

Allt ska vara för mc-bruk, helt och heltäckande. Du kan inte komma med t ex militärkängor.

Vill du köpa utrustning så samarbetar vi med Jonsons Bikes. Du får du 15% rabatt på ordinariepris på all typ av skyddsutrustning med undantag av Arai och Shoie. Under perioden du är inskrivnen på körskolan och det kan utnyttjas flera gånger. Ditt namn finns hos dem om du är inskriven elev hos oss.

Ta  med egna hörlur eller headset som du stoppar in i öronen, det ska vara 3,5 mm anslutning. Du kan köpa av oss om du inte har. Vi lånar inte ut. Samma gäller vid körprovet.

 

rhdr

Enkel betalning med Swish

Se till att betala lektionen när du kör lektion eller i förväg. Vi tar vi inte emot betalning i Ronneby/Kallinge.

Du kan redan nu betala in valfri summa innan körlektion. Se till att inte hamna i skuld. Summan du betalar läggs som ett saldo i din profil. När du kört så dras avgiften för dagens körning, detta sker i slutet på varje dag eller på morgonen dagen efter.

Swisha till 123 240 95 55. Senare på kvällen ser du ett digitalt kvitto i din profil. Alla transaktioner loggas och du kan följa allt på ditt konto i appen.

 

 

MC-teori

Vi har webbinarier istället för fysiska träffar. Behöver du teorilektioner så finns det för grundteorin. Dessa bokas när vi gör din plan.

 

Inför din mc-lektion

Se till att göra teorin i rätt takt enligt din plan. Innan din praktiska lektion ska du, i teorins avsnitt Plugga, repetera de avsnitten du ska göra i körningen. Inför din första körning repeterar du avsnitten:

  • Körställning
  • Inledande manövrering
  • Växling
  • Lutning
  • Manövrering

Inför dina andra lektioner så kollar du i Körning i Elevcentralen på de noteringar läraren gjort i Körning i Elevcentralen.

Kom till manöverbanan i Kallinge klädd och klar några minuter innan din lektion. Ta med leg.

 

Vad är en säker mc-förare?

Svaret på den frågan har har Trafikverket, Transportstyrelsen, STR och andra utbildare gjort ett gemensamt arbete om inför årets mc-säsong. Syftet är att det ska bidra till ökad säkerhet på mc. Det finns mycket läsvärt, bilder o filmer om du klickar HÄR

Gratis SMC medlemskap

Sveriges Motorcyklister, SMC, ger dig information och rabatter på t ex försäkeringar. De erbjuder utbildningar för dig som har mc-kort. . Du som tar mc-kort hos oss får gratis medlemskap detta året samt fram till sista mars nästa år. Därefter kan du fortsätta vara medlem mot en avgift. Vi mejlar ut till detta till dig. Har du inte fått en personlig kod så hör av i dig till kontoret så fixar de detta.

 

Har du fler frågor

Kontakta oss gärna om du har fler frågor.

personal_michael_gerthsbo

Mikael Sjöström

Utbildningsledare/MC-lärare

Telefon 0709609902

mikael@gerthsbo.se

Kontakta mig om du har frågor kring teorifrågor, körning, kläder mm.

SAMSUNG CSC

Björn Fhärm

Kontorist

Telefon 0709609904

bjorn@gerthsbo.se

Kontakta mig om du har frågor kring bokningar