MC info

Info till dig som ska ta MC-kort 2023!

Äntligen startar MC-körningen. Det är mycket att planera. Det är därför info till dig dröjt.

Koncept 2023

Under flera år har vi arbetat med utbildning i grupp. Vi är alltid 2 elever och 1 lärare  i trafik. Vi och eleverna ser stora vinster i detta och fortsätter därför med detta konceptet.

Vi fortsätter även med de personliga planer med allt bokat och klart i ett tidigt skede. I år satsar vi på bättre infor och planering till er.

Informationsmöte online

Vi har ett onlinemöte med information. Alla årets elever är inbokade på den. Den är den 22/3 16-17. Vi använder verktyget zoom.Missade du denna så kan du kolla på en inspelning HÄR

 

Boka riskutbildning del 1 redan nu

Vi ser en fördel i att göra riskutbildning del 1 innan körningen drar igång. Du behöver inte ha gjort något för att kunna delta på denna obligatoriska utbildningen. Du behöver inte ens ha körkortstillstånd. Det kommer finnas färre kurser senare så passa på att göra kursen i februari eller mars. Boka själv via Trossö Trafikskola genom denna länk .

 

BMW F750GS

Förra året köpte vi våra nya BMW F750GS. Det är en riktigt lyxig, smidig och körglad hoj. Den blir perfekt för utbildningen. Det finns 2 st för A och 2 st för A2.

 

Körning på manöverbana

Din utbildning på motorcykel börjar med Manövreringslektion på manöverbanan på Järnbruksvägen 1 i Kallinge. Den utförs i grupp om 3-4 elever och ni tillgång till egen ny BMW mc. Har du aldrig kört så blir den enskild första gången.

rhdr

Körning i trafik

När du utfört manövering så börjar vi blanda in Trafiklektioner. De utgår från manöverbanan på Järnbruksvägen 1 i Kallinge. Vi är 2 elever och 1 lärare. Du växlar mellan att åka med läraren och köra själv. Så här arbetade vi förra året och både elever och lärare upplevde det effektivt. Du har alltid radiokontakt med lärare och den andra eleven. När du åker har du lättare att ta in information och diskutera det som sker. När du kör gör du mer rätt och når resultatet snabbare än om du skulle kört själv hela tiden.

Lektioner erbjuds dagtid

Alla lektioner är på dagtid. Vi erbjuder inte några lektioner på kvällar och helger.

Du måste ha egna kläder

Du måste ha egna kläder för MC-bruk. Det ska vara hjälm med hakskydd (ingen öppen hjälm), jacka med axel och armbågsskydd, byxor med knäskydd, godkänt ryggskydd, stövlar el skor och handskar.

Allt ska vara för mc-bruk, helt och heltäckande. Du kan inte komma med t ex militärkängor.

Vill du köpa utrustning så samarbetar vi med Jonsons Bikes. Du får du 15% rabatt på ordinariepris på all typ av skyddsutrustning med undantag av Arai och Shoie. Under perioden du är inskrivnen på trafikskolan och det kan utnyttjas flera gånger. Ditt namn finns hos dem om du är inskriven elev hos oss.

 

Kommunikationsutrustning vid lektion o prov

Vid körprovet för Trafikverket ska du ta med egna headset som du stoppar in i öronen, det ska vara 3,5 mm anslutning med hörlur och mic. De kopplar inte upp sig mot din egna utrustning utan använder sin egna.

På trafiklektion gäller samma men vi kan även koppla upp mot befintlig utrustning  om du har egen. Det allra bästa är om det är en Cardo-produkt som har DMC-frekvenser. Cardo Edge, Bold, Neo, Slim eller Custom. https://www.cardosystems.com/products/ Men jag löser det förhoppningsvis om du har en bluetooth-uppkoppling av annat fabrikat. Annars har jag platta lurar som vi sätter i din hjälm, kan dock bli trångt i hjälmen om du har egna lurar. Det brukar lösa sig på nåt sätt.

 

 

Priser

Priserna som gäller för säsongen är HÄR

 

Hoppas du gillar vårt upplägg - Du kommer bli kontaktad

Vi hoppas du känner att upplägget känns bra. Skulle du känna att vi inte kan uppfylla dina villkor så vill vi att du hör av i dig till Björn på info@gerthsbo.se el 0709609904. Han jobbar mån fm och hela tis och ons. Björn kommer kontakta dig snart för att göra en plan.

personal_michael_gerthsbo

Mikael Sjöström

Utbildningsledare/MC-lärare

Telefon 0709609902

mikael@gerthsbo.se

Kontakta mig om du har frågor kring teorifrågor, körning, kläder mm.

SAMSUNG CSC

Björn Fhärm

Kontorist

Telefon 0709609904

bjorn@gerthsbo.se

Kontakta mig om du har frågor kring bokningar