MC info

Info till dig som ska ta MC-kort 2024!

Äntligen startar MC-körningen. Det är mycket att planera. Det är därför info till dig dröjt.

Koncept 2024

Under flera år har vi arbetat med utbildning i grupp. Vi är alltid 2 elever och 1 lärare  i trafik. Vi och eleverna ser stora vinster i detta och fortsätter därför med detta konceptet.

Vi fortsätter även med de personliga planer med allt bokat och klart i ett tidigt skede.

Informationsmöte online

Vi har haft ett onlinemöte den 14 feb. Om di inte var närvarande där så kan du se video från detta i efterhand. Du hittar den HÄR . Se gärna den så får du mycket information. Har du fler frågor så hör av dig till oss. Kontakt längst ner.

 

Boka riskutbildning del 1 tidigt

Vi ser en fördel i att göra riskutbildning del 1 innan körningen drar igång. Du behöver inte ha gjort något för att kunna delta på denna obligatoriska utbildningen. Du behöver inte ens ha körkortstillstånd. Det kommer finnas färre kurser senare så passa på att göra kursen i februari eller mars. Boka själv via Trossö Trafikskola genom denna länk . Bokningen är öppen nu. Se till att välja rätt kurs. Välj KURS/MOTORCYKEL/RISKETTAN MC

 

1:a appen -  Ladda ner Elevcentralen EC

Ladda ner appen Elevcentralen, EC, från Appstore eller Google Playbutiken Det går även att logga in på Elevcentralen via https://stroptima.se/start . Välj GLÖMT LÖSENORD för du finns redan i systemet om du är vår kund.

Här kan du:

  • Boka lektion
  • Se lärarens anteckningar från lektion
  • Se ekonomi och betala

 

Nya elevcentralen

2:a appen - Körkortsboken KÖR

Ska du uppgradera från A1 till A2 eller uppgradera från A2 till A så behöver du inte gör teori och behöver inte denna app.

Ladda ner appen Körkortsboken från Appstore eller Google Playbutiken Det går även att logga in på www.korkortsboken.se. Välj SKAPA KONTO första gången

Blev du inskriven i vårt system innan 1 sep 2023 så ingick teori i startavgiften. Därmed har du en giltig prenumeration på Körkortsboken fram till sista februari. Vi har nu löst en förlängning på er prenumeration så den gäller fram till 31 maj så ni behöver inte köpa till nån prenumeration.

Blev du inskriven efter 1 sep 2023 så måste du skaffa en prenumeration via www.korkort.nu

Du ska ha gjort 5 godkända tester med 50 frågor minst 2 veckor innan ditt teoriprov på trafikverket.

korkortsboken_300x250px

Teorilektioner

Du ska göra teori via appen Körkortsboken som vi beskrivit som 2:a appen. Det finns även grundteori via dator/pattan/mobilen. Gå gärna dem. Läs mer och hitta tider och länkar på https://gerthsbo.se/info-teori-online/  Det krävs ett lösenord på den sidan. Lösen är: teori

Så här använder du Körkortsboken

Skapa konto om du inte gjort det. Välj Teori och gör de 3 delarna i Utbildningsmaterial: 1 Grund 2 Stad 3 Landsväg. I dessa finns många underämnen som täcker allt du behöver lära dig. När du är inne där så kan du välja LÄSA eller ÖVA. När du lär dig så gör du SVARA. Får du ok resultat så går du vidare.

När du lärt dig allt så ska du göra TEST. Det är bäst om du gör Instuderingsfrågor för då får du veta dina fel och en förklaring. Sluttest är som trafikverkets prov och du får tyvärr inte se dina fel. Gör därför bara nåt SLUTTEST på slutet för att se om du fixar provet. Vi KRÄVER att du ska ha gjort 5 godkända tester (helst "Skapa eget test") med 50 frågor minst 2 veckor innan ditt teoriprov på trafikverket.

Körkortsboken BE

BMW F750GS

Du kör en av våra BMW F750GS från 2022. Det är en riktigt lyxig, smidig och körglad hoj. Den blir perfekt för utbildningen. Det finns 2 st för A och 2 st för A2.

 

Körning på manöverbana

Din utbildning på motorcykel börjar med Manövreringslektion på manöverbanan på Järnbruksvägen 1 i Kallinge. Den utförs i grupp om 3-4 elever och ni tillgång till egen ny BMW mc. Har du aldrig kört så blir den enskild första gången.

rhdr

Körning i trafik

När du utfört manövering så börjar vi blanda in Trafiklektioner. De utgår från vårt garage mitt emot manöverbanan på Järnbruksvägen 1 i Kallinge. Vi är 2 elever och 1 lärare. Du växlar mellan att åka med läraren och köra själv. Så här arbetade vi förra året och både elever och lärare upplevde det effektivt. Du har alltid radiokontakt med lärare och den andra eleven. När du åker har du lättare att ta in information och diskutera det som sker. När du kör gör du mer rätt och når resultatet snabbare än om du skulle kört själv hela tiden.

Lektioner erbjuds dagtid

Alla lektioner är på dagtid. Vi erbjuder inte några lektioner på kvällar och helger.

Du måste ha egna kläder

Du måste ha egna kläder för MC-bruk. Det ska vara hjälm med hakskydd (ingen öppen hjälm), jacka med axel och armbågsskydd, byxor med knäskydd, godkänt ryggskydd, stövlar el skor och handskar.

Allt ska vara för mc-bruk, helt och heltäckande. Du kan inte komma med t ex militärkängor.

Vill du köpa utrustning så samarbetar vi med Jonsons Bikes. Du får du 15% rabatt på ordinariepris på all typ av skyddsutrustning med undantag av Arai och Shoie. Under perioden du är inskriven på trafikskolan och det kan utnyttjas flera gånger. Ditt namn finns hos dem.

 

Kommunikationsutrustning vid lektion o prov

Vi har komradio med mikrofon och du tar med öronsnäcka eller hörlur.

Vid körprovet för Trafikverket ska du ta med egna hörlur som du stoppar in i öronen, det ska vara 3,5 mm anslutning med hörlur. De kopplar inte upp sig mot din egna utrustning utan använder sin egna.

På trafiklektion gäller samma men vi kan även koppla upp mot befintlig utrustning  om du har egen. Det allra bästa är om det är en Cardo-produkt som har DMC-frekvenser. Cardo Edge, Bold, Neo, Slim eller Custom. https://www.cardosystems.com/products/ Men jag löser det förhoppningsvis om du har en bluetooth-uppkoppling av annat fabrikat. Annars har jag platta lurar som vi sätter i din hjälm, kan dock bli trångt i hjälmen om du har egna lurar. Det brukar lösa sig på nåt sätt.

 

 

Priser

Priserna för 2024 är HÄR Det är en liten höjning på manöverbanelektioner då vi fått en mycket högre dagshyra för att få vara på banan. Däremot så är körprovet sänkt då vi inte får ha nån uppvärming innan provet.

 

Hoppas du gillar vårt upplägg - Du kommer bli kontaktad

Vi hoppas du känner att upplägget känns bra. Skulle du känna att vi inte kan uppfylla dina villkor så vill vi att du hör av i dig till Björn på info@gerthsbo.se el 0709609904. Han jobbar mån fm och hela tis och ons. Björn kommer kontakta dig i början av februari för att göra en personlig plan.

personal_michael_gerthsbo

Mikael Sjöström

Utbildningsledare/MC-lärare

Telefon 0709609902

mikael@gerthsbo.se

Kontakta mig om du har frågor kring teorifrågor, körning, kläder mm.

SAMSUNG CSC

Björn Fhärm

Kontorist

Telefon 0709609904

bjorn@gerthsbo.se

Kontakta mig om du har frågor kring bokningar