Info till dig som bokat förarprov B

Snart dags för förarprov - Viktig information

För att allt ska bli rätt vill vi att du läser och gör nedanstående saker. Skulle du vilja ändra din plan och flytta på förarprovet så vill vi att du kontaktar oss. Eftersom vi har bokat proven så är det vi som ombokar om det behövs. Har du fler frågor så hör gärna av dig, till Cissi eller Björn, på 0709609904 eller info@gerthsbo.se

Betalning till Trafikverket redan nu.

Är du under 18 år när vi bokar ditt förarprov så måste betalning till Trafikverket för proven inkommit senast 25 timmar innan provstart. Har det inte det så blir dina prov avbokade. Logga in på Trafikverket HÄR och lös betalningen redan nu. Glömmer du detta så blir det stor konsekvens - Avbokning.

Är du över 18 så kan det vara bra att betala i förväg. Skulle du mot förmodan bli underkänd på ett prov så får du inget nytt förrän skulden är reglerad. Betalar du redan nu så kan du få nytt prov snabbare.

Två olika avgifter vid körprov

Du ska betala till Trafikverket för inspektören som genomför ditt prov, se avgift HÄR. Sen ska du betala till Gerthsbo för en halv lektion samt att du kör vårt fordon under provet, se avgift HÄR.

OBS: 5 st godkända Tester

Du ska ha gjort minst 5 st godkända Tester i den digitala Körkortsboken. Testerna ska var 70 frågor på max 50 min. Det ska vara klart minst 2 veckor innan ditt teoriprov vid Trafikverket. Förslag: Gör 4 "SKAPA EGET TEST" och 1 "SLUTTEST". På Skapa eget test får du feedback direkt och lär dig av felen. Sluttester är likt Trafikverkets prov och du får inte se vilka frågor du gjorde fel på. Gör du inte 5 tester 2 veckor innan prov på Trafikverket så riskerar du att vi avbokar både ditt teori och körprov.

Hör av dig till oss om du känner att teorin är svår så kan vi försöka hjälpa dig. Ju tidigare du säger till desto lättare är det.

Lås inte upp sluttesterna i förtid. Du lär dig genom att göra teorins 3 delar: Grund, Stad och Landsväg. Sluttestet. Vi har dessa regler för att du ska klara dig första gången.

 

 

Se till att du är på rätt plats vid proven

När du gör teoriprovet för myndigheten så ska du vara på Trafikverket i Karlskrona, Blåportsgatan 7A.

När du ska göra körprovet kommer du till Gerthsbo Trafikskola som vanligt. Du får nämligen en halv lektion som vi kallar uppvärmning innan provet.

Ge dina synpunkter anonymt

Vi arbetar ständigt med att bli bättre. Hjälp oss att förbättra utbildningen genom att du ger oss dina synpunkter genom några frågor. Du hittar dem HÄR. Du är helt anonym. Tack