MC

A-behörighet

  • Tyngsta behörigheten
  • Du måste vara 24 år

A2-behörighet

  • MC har max effekt 35 kW och 0,2 kW/kg
  • Du måste vara 18 år

Om du tar ett A2 kan du häva begränsningen. Du behöver bara göra ett körprov för A. Detta kan du göra om du haft A2 i 2 år eller fyllt 24 år. Vi hjälper dig med detta.

Kawasaki Z650

Personlig plan tidigt

Du får alltid en personlig plan där allt är bokat. Du vet din uppkörningsdag innan vi påbörjar utbildningen. Vi har arbetat på detta sätt i många år och tidigare elever är mycket nöjda med att tidigt få en plan för sin utbildning. Björn på kontoret har stor erfarenhet av att skapa dessa planer i samråd med MC-läraren. Be gärna om en tydlig kostnadskalkyl för ditt körkort.

Utbildning i Karlskrona

Väljer du utbildning i Karlskrona så gör du allt utom din manöverträning i Karlskrona. Karlskrona saknar manöverbana så den träningen och början på ditt körprov görs på banan i Ronneby (Kallinge). Du måste ha egna MC-kläder, har du inte det så kan du välja utbildningen i Ronneby istället. Hör av dig innan du köper kläder, vi har samarbete med Claessons Motor i Bromölla som ger dig rabatt.

Utbildning i Ronneby

Väljer du utbildning i Ronneby så gör du allt utom lärarledda lektioner i Ronneby. Ditt körprov genomförs helt och hållet i Ronneby. Det finns MC-kläder att låna (är du väldigt liten eller stor så kan vi inte lova detta). Kontakta oss innan för utprovning. Kör gärna i egna kläder. Hör av dig innan du köper nya, vi har samarbete med Claessons Motor i Bromölla som ger dig rabatt.

Teori

Gör din utbildning på ett effektivt och enkelt sätt genom lärarledda teorilektioner, e-bok, övningar, tävling och tester. Vill du ha en fysisk bok så löser vi det. Teorin behandlar även det du ska göra i körningen, t ex finns det bra filmer om växling.

Grupputbildning och enskild körning

Vi rekommenderar en blandning av grupputbildning och enskild körning. Grupputbildning är pedagogisk och kostnadseffektiv. Se hur andra elever löser uppgifter. Diskutera och reflektera tillsammans med körkortstagare i samma situation. Detta är pedagogiskt en mycket viktig del vid effektiv undervisning.

På manöverbanan övar vi 2 elever med var sin mc samtidigt. Kostnaden blir ca 30 % lägre än vid enskild körning.

Väljer du grupputbildning i trafik så blandar du körning med att åka med läraren och är delaktig i radiokommunikationen. Du får bra koll på körningen, t ex hur du ska placera motorcykeln inför korsningar. Detta gör att du gör snabbare rätt när du själv sitter på mc-n.

Du kör en av våra Kawasaki Z650 från 2018. Dessa passar de flesta då de är smidiga och relativt låga. Vi har möjlighet att byta till en högre sadel om du är lång.

20170329_163004

Priser MC

Prislista MC

Teoripaket

Detta måste du välja för att genomföra körkortsutbildning med oss. Inkluderar lärarledda teorilektioner, digitalt och interaktivt utbildningsmaterial med självtester.
1 700 kr

Körlektion à 70 min.

1 400 kr

Grupplektion på bana

1 000 kr

Säkerhetskontroll 35 min.

180 kr

Körprov inkl. uppvärmningslektion

1 600 kr
Det tillkommer avgifter till Riskutbildaren, Trafikverket och Transportstyrelsen. Dessa avgifter kan vi inte påverka eller garantera. För närvarande är avgifterna:

Riskutbildning del 1

800 kr

Riskutbildning del 2 (halkan)

3 200 kr

Teoriprov vid Trafikverket

325 kr

Körprov

Inspektörens avgift
1 650 kr

Fotografi vid Trafikverket

80 kr

Tillverkning av körkortet

250 kr