MC

Vi har många anmälningar till 2022 och har valt att pausa intagning. Vi kommer ha planeringsmöte i höst och släpper därefter in ett antal elever till. Anmäl dig gärna till intresse för mc-kort 2022. Vi kommer meddela dig efter vår planering

A-behörighet

  • Tyngsta behörigheten
  • Du måste vara 24 år

A2-behörighet

  • MC har max effekt 35 kW och 0,2 kW/kg
  • Du måste vara 18 år

Om du tar ett A2 kan du häva begränsningen. Du behöver bara göra ett körprov för A. Detta kan du göra om du haft A2 i 2 år eller fyllt 24 år. Vi hjälper dig med detta.

Kawasaki Z650

Personlig plan tidigt

Du får alltid en personlig plan där allt är bokat. Du vet din uppkörningsdag innan vi påbörjar utbildningen. Vi har arbetat på detta sätt i många år och tidigare elever är mycket nöjda med att tidigt få en plan för sin utbildning. Björn på kontoret har stor erfarenhet av att skapa dessa planer i samråd med MC-läraren. Be gärna om en tydlig kostnadskalkyl för ditt körkort.

Utbildning i Ronneby

Eftersom Trafikverket inte erbjuder prov i Karlskrona så förlägger vi all utbildning i Ronneby. Dessutom så finns ingen manöverbana i Karlskrona. Vi utgår och avslutar både manövrering och trafiklektioner från manöverbanan i Kallinge.

Egna mc-kläder

Eftersom vi inte klarar av att minska smittspridningen när vi lånar ut kläder så måste alla elever ha egna. Det ska vara komplett utrustning avsedd för mc-bruk. Hör av dig om du behöver hjälp. Vi har samarbete med Claessons Motor i Bromölla som ger dig rabatt på kläder.

Teori

Gör din utbildning på ett effektivt och enkelt sätt genom lärarledda teorilektioner, e-bok, övningar, tävling och tester. Vill du ha en fysisk bok så löser vi det. Teorin behandlar även det du ska göra i körningen, t ex finns det bra filmer om växling.

Grupputbildning

Vi kör lektioner i trafik med 2 elever. Vi får bara köra med en elevmc per lärare i trafik men vi kan ha en elev som åker med som passagerare med läraren. Utbildningen blir väldigt effektiv då vi arbetar tillsammans. Under lektionen så blandar vi körning, åkning på lärarmc och diskussioner. Se hur andra elever löser uppgifter och du når enklare ett bra resultat själv. Diskutera och reflektera tillsammans med körkortstagare i samma situation. Detta är pedagogiskt en mycket viktig del vid effektiv undervisning.

På manöverbanan övar vi 2 elever med var sin mc samtidigt.

Du kör en av våra Kawasaki Z650 från 2018. i passar de flesta då de är smidiga och relativt låga. Vi har möjlighet att byta till en högre sadel om du är lång.

20170329_163004

Priser MC för 2021

Prislista MC

Alla priser nedan är per person och inkl moms

Teoripaket

Detta måste du välja för att genomföra körkortsutbildning med oss. Inkluderar lärarledda teorilektioner, digitalt och interaktivt utbildningsmaterial med självtester.
  1 700 kr

Trafiklektion à 120 min.

  1 800 kr

Manöverträning på bana á 60 min

  1 100 kr

Körprov inkl. uppvärmningslektion

  1 700 kr
Det tillkommer avgifter till Riskutbildaren, Trafikverket och Transportstyrelsen. Dessa avgifter kan vi inte påverka eller garantera. För närvarande är avgifterna:

Riskutbildning del 1

  900 kr

Riskutbildning del 2 (halkan)

  3 600 kr

Teoriprov vid Trafikverket

  325 kr

Körprov

Inspektörens avgift
  1 650 kr

Fotografi vid Trafikverket

  80 kr

Tillverkning av körkortet

  250 kr