Om trafikskolan

Gerth Nilsson och Bo Wernered startade Trafikskolan hösten 1978. De övertog OK Trafikskola som har anor från 1945 och Karlskronaortens Folkrörelses trafikskolor AB.

Vid övertagandet låg trafikskolan på Busstorget i Karlskrona. Mikael Sjöström började arbeta hos Gerth o Bo 1993. Annica Fhärm började 1996. 

Våra kärnvärden är Kvalitet – Familjärt – Personligt. Gerthsbo Trafikskola har utbildat trafiksäkerhet till flera generationer.

Personal

Anneli

Utbildningsledare & Trafiklärare

Annica

Trafiklärare

Björn

Administratör

Micke

Trafiklärare

Nisse

Trafiklärare

Hållbarhet

För oss är hållbarhet ett naturligt inslag i verksamheten och vi jobbar dagligen med att utbilda elever efter så liten miljö-och klimatpåverkan som möjligt. Med bränslesnåla moderna bilar som uppfyller önskad miljöklass, effektiva lektioner och kunskap om eco-driving skapar vi förutsättningar för att trafikanter ska påverka omvärlden så lite som möjligt. Vi har även elfordon när det passar och gör dagliga inköp med just hållbarhet i baktanken för att bidra.

Förutom hållbarhetsperspektivet ur ett miljö- och klimatperspektiv så strävar vi efter ett hållbart företagande. Med det menar vi att vi aktivt jobbar för att  ständigt förbättra vår arbetsmiljö och förutsättningarna för att bedriva en utbildning med kvalité över tid. Väl utrustade fordon med hög sittkomfort, bra lokaler och scheman som är anpassade för en god hälsa skapar rätt förutsättningar för ett långsiktigt företagande. 

En del av On Via

Gerthsbo Trafikskola är sedan 2024 en del av On Via trafikutbildningar – Ett av Sveriges absolut mest kompetenta trafikutbildningsföretag. Detta gör att vi kan utvecklas och vara en modern trafikutbildare i framkant.

Förutom kvalitativa trafikskolor med fokus på både lätta och tunga behörigheter bedriver On Via även gymnasial utbildning inom transport, trafiklärarutbildning, fortbildningar som YKB och trafikövningsplatser med halkbanor och riskutbildning. Detta gör oss tillsammans med On Via till en av Sveriges mest kompletta och kvalificerade aktörer inom trafikutbildning – alltid med kvalité i fokus och lokal anknytning.

Vi ser fram emot att hjälpa dig med körkortet!