Bil (B körkort)

Vad kul att du ska ta körkort! Här kan du läsa mer om de olika delarna av utbildningen. Frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig komma igång snabbt och smidigt!

Ta körkort för personbil hos Gerthsbo Trafikskola

Att ta körkort är en viktig milstolpe i livet och hos Gerthsbo Trafikskola är vi här för att göra din resa till en säker och skicklig förare så smidig som möjligt. Vi erbjuder en omfattande utbildning som följer svenska lagar och regler för att säkerställa att du får den bästa möjliga grunden för ditt körkort.

1. Ansök om körkortstillstånd

För att påbörja din resa mot körkortet behöver du först ansöka om körkortstillstånd hos Transportstyrelsen. Detta görs enkelt online och kräver ett syntest som kan utföras hos en optiker eller direkt hos oss på Gerthsbo Trafikskola.

2. Börja din teoriutbildning

En god förståelse av trafikregler och säker körning är avgörande. På Gerthsbo Trafikskola erbjuder vi interaktiva teorilektioner och tillgång till digitala verktyg som hjälper dig att studera i din egen takt. Vårt erfarna lärarteam finns alltid till hands för att besvara dina frågor och guida dig genom materialet.

3. Praktisk körutbildning

Vi vet att alla lär sig i olika takt, och därför skräddarsyr vi våra körlektioner efter dina behov. Våra erfarna och pedagogiska trafiklärare ger dig självförtroende bakom ratten och säkerställer att du får omfattande träning i olika trafikmiljöer. Vi erbjuder även intensivkurser för dig som vill ta ditt körkort snabbt.

4. Riskutbildning

Innan du kan göra ditt körkortsprov måste du genomföra riskutbildning, som består av två delar:

  • Riskettan: Teoretisk utbildning om riskfyllda beteenden i trafiken, såsom alkohol, droger och trötthet.
  • Risktvåan (Halkbanan): Praktisk utbildning där du får uppleva och hantera halt väglag.

Båda dessa utbildningar kan du genomföra hos oss på Gerthsbo Trafikskola.

5. Kunskapsprov och körprov

När du känner dig redo bokar vi tid för kunskapsprov (teoriprov) och körprov hos Trafikverket. Vi förbereder dig noggrant för båda dessa prov med våra testmaterial och genom att simulera provsituationer under dina lektioner.

Varför välja Gerthsbo Trafikskola?

  • Erfarenhet och kompetens: Våra trafiklärare har lång erfarenhet och är certifierade för att ge dig den bästa utbildningen.
  • Flexibla utbildningsalternativ: Vi erbjuder både traditionella och intensiva körkurser för att passa ditt schema och inlärningsstil.
  • Modern utrustning: Våra fordon är moderna och utrustade med den senaste säkerhetstekniken.
  • Personlig service: Hos oss får du alltid ett personligt bemötande och en skräddarsydd utbildningsplan.


Gör som många nöjda elever före dig och välj Gerthsbo Trafikskola för din körkortsutbildning. Kontakta oss idag för att boka din första lektion eller för att få mer information. Tillsammans ser vi till att du når ditt mål – ett efterlängtat körkort!